SUPERSON Osobnost roku 2015

  

                                              Jaromír Jágr                                                                prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc. 

Stejně jako v letech předchozích představujeme obchodnímu i společenskému životu vzory – značky, společnosti, osobnosti, které stojí za to sledovat a od kterých se můžeme mnohého naučit.

Reprezentujíce největší globální autoritu v oblasti hodnocení značek, již třetím rokem představujeme život i úspěchy předních značek České republiky. Jsme přesvědčeni, že každou z nich lze označit za silnou osobnost, jelikož bez výrazných lidských charakterů neexistuje značka a bez silných značek je nepředstavitelný hospodářský úspěch. Řada mezinárodních výzkumů prokázala, že ke známým značkám přiřazujeme vlastnosti běžně používané v osobních vztazích. Značku pokládáme za krásnou, elegantní, atraktivní, sofistikovanou, sexy, hravou, vtipnou nebo dokonce agresivní, asertivní, dominantní či postarší. Značka se tak stává v našich očích jedním z přátel a blízkých – zkrátka osobností. Není na tom nic zvláštního, i za značkami stojí lidé, jejichž záměry, přání či vlastnosti jsou  ztělesněny právě značkami. A každý mi dá jistě za pravdu, že takové značky pro nás, stejně jako v případě přátelských vztahů, znamenají radost, přízeň, pomoc, zážitek anebo třeba zklamání, přináší emoce.

S velikou hrdostí a ctí vám představujeme dvě úspěšné osobnosti, o kterých si myslíme, že jsou vskutku ikonami, a široká veřejnost naši domněnku jen potvrdila, když je zvolila nejoblíbenějšími českými osobnostmi★. Letos poprvé slavnostně udělujeme ocenění SUPERSON - Superbrands osobnost roku 2015 a to dvěma, dá se říci, velikánům, kteří, přestože vytvořili trvalý odkaz ve dvou zcela odlišných oblastech, mají jedno společné – celý národ je pokládá za vzory. A snad ani nemůže být překvapivé, že v zemi, která je nazývána „srdcem Evropy“, kde nad Pražským hradem v nedávné minulosti zářilo červené srdce, získali titul SUPERSON – Superbrands osobnost roku 2015 dva „srdcaři“. Jeden z nich je fenomenálním sportovcem, druhý špičkovým kardiochirurgem. A jak je to se zmiňovanou osobní značkou? V oblasti profesionálního sportu je její vytvoření samozřejmou a dnes již naprosto úmyslnou součástí, ve světě medicíny se s takovým záměrem setkáváme velmi zřídka. Svou veřejnou účastí, celosvětovými úspěchy a záviděníhodnými schopnostmi však patří oba zástupci v konečném důsledku mezi silné osobní značky oplývající silnými hodnotami.

★ Zdroj: GfK, Celostátní reprezentativní výzkum, květen 2015, zadavatel Czech Superbrands

 

Hlavní partneři / Mediální partneři

Copyright © 2024 Superbrands CZ